ТОВА Е ТАНЦ!

BALÉ DA CIDADE DE SÃO PAULO (БРАЗИЛИЯ)

Продължителност: 40 минути

Препоръчителна възраст: без ограничение

Спектакълът е достъпен за лица с намалена подвижност.

Танцовият стил Passinho, поникнал във взривоопасните фавели на Рио де Жанейро, за пореден път се пренася на световната сцена чрез една от водещите бразилски танцови компании, за да заеме мястото, което му се полага по право и по сила. От творение на улични банди, изпъстрени със страсти, опасности и опиянение от самия живот, днес Passinho е част от културната идентичност на Бразилия, а буквално означава “малка стъпка”.

Този автентичен танцов стил се появява спонтанно по време на фънк и хип-хоп партита в размирните квартали на Рио де Жанейро и бързо превзема страната. Отличава го неговата енергична изразителност и волност. Passinho представлява уникална смес от движения, характерни за стилове като фънк, хип-хоп, брейкденс, кудуро, попинг, самба, форо, фрево и бахайски ритми. Passinho дори стана част от официалното откриване на Олимпийските игри в Рио през 2016-а.

Спектакълът ТОВА Е ТАНЦ е пищна демонстрация на заразително покоряващата, непринудена и красива същност на Passinho. Това е пиршество за сетивата – танц, роден колективно и свободно, който разказва истории и желания, повдига социални теми и пренася публиката в ритъма и атмосферата на съвременния градски живот в Бразилия.

ТОВА Е ТАНЦ е символично разделен на две части – едната, при която танцьорите се изявяват самостоятелно, предизвиквайки се взаимно, както в стрийтденс битките, а другата –  групова, която позволява на хореографията да разкрие освобождавания дух на Passinho. От октомври 2021-а, когато се състои премиерата в Общинския театър в Сао Пауло, спектакълът става част от репертоара на Balé da Cidade de São Paulo, a на 22 и 23 май предстои европейската му премиера в рамките на ONE DANCE WEEK 2022.

 

 

The event is finished.

Дата

май 22 2022
Приключило!

Час

19:30 - 20:10
Call Now Button