07.06.2017 Дискусия на тема „Вкусът на България“

07.06 - 12.00 ч. Дискусия на тема „Вкусът на България“
Организатор – БНТ Пловдив 
Голяма конферентна зала, ет.2

Дискусията, част от кампанията на БНТ2 - „Купувам българско”, изразява разбирането на БНТ за функциите на медията като активен посредник между участниците във важните обществени процеси.
На 7 юни институцията иска да срещне производители на храни, напитки и стоки от парфюмерийния и козметичен бранш от нашия регион, с оператори на туристически услуги, хотелиери, ресторантьори и представители на местната власт. Целта на дискусията е да очертае основните въпроси и проблеми, свързани с възможностите български стоки приоритетно да достигат до българските хотели, ресторанти, така че българският туризъм да се превърне в значим фактор за българската икономика.
В дискусията организаторите очакват да се включат представители на местната власт от Пловдив, Асеновград, Стара Загора, Смолян, Чепеларе, Хисаря, на Българската агенция по храните, на туристическия бранш в съответните региони, на местни браншови организации на български производители.
ЗАЕДНО ще се опитат да отговорят на въпросите:
По какъв начин традиционните български храни, напитки и козметика присъстват в обектите от туристическия бранш?
Кои са причините, които ограничават достъпа на българските производители, включително и малките ферми и дребни производители на регионални храни до хотелите и ресторантите?
Как качествените български стоки могат да влезнат в хотелите и ресторантите?
Как туристите/потребителите/ могат да бъдат насърчени да търсят и да избират български стоки?
Необходими ли са и какви законодателни промени или други мерки, които да насърчат туристическия бранш да използва стоки произведени от български производители?
Като организатор и домакин на дискусият, БНТ Пловдив ще направи запис, който ще бъде излъчен в програмата на БНТ2 на 9-ти юни , от 18.25 до 19.25 часа.
Модератор на дискусията ще бъде продуцентът “Новини” на БНТ2 Пловдив Златка Далчева.
Дискусии “Вкусът на България” провежда всеки от регионалните центрове на Българската национална телевизия в Благоевград, Варна, Пловдив, Русе и София. Проблемите, очертани по време на форумите ще бъдат представени пред представители на законодателната и изпълнителната власт, за да се стигне, ако е необходимо, и до инициирине на промени в нормативни актове.

Powered by CouchCMS