Целуни ме Кейт

25.11.2019г. (сряда) от 19:00 часа

Дом на Културата "Борис Христов"
 

Бургаската опера играе в Пловдив мюзикъла "Целуни ме Кейт", носител на наградата "Тони" за най-добри текст и музика.

  Мюзикълът от Коул Портър "Целуни ме Кейт!", по мотиви от комедията "Укротяване на опърничавата" от Уилям Шекспир, пловдивчани могат да видят само на 25 ноемри от 19 ч. в Дом на Културата "Борис Христов".

  Диригент е Цанислав Петков, солисти са Манчо Апостолов - гост в ролята на Фред Греъм (Петручо) и Еделина Кънева - гост, в ролята на Лили Ванеси (Катерина). Участват оркестър, хор и балет на Държавна опера - Бургас.

  "Целуни ме Кейт!" е мюзикъл, написан през 1948 година от съпрузите Бела и Самюъл Спивак. Портър е един от най-значимите американски композитори. Официалната бродуейска премиера на "Целуни ме Кейт" се е състояла на 30 декември 1948 година и се е играла в продължение на деветнадесет месеца.

  Това е най-хитовото произведение на Коул Портър, играно повече от 1000 пъти на Бродуей. Портър печели наградата "Тони" за мюзикъл и за най-добри текст и музика.

  Премиерата на атрактивната постановка по музика на американския композитор ще даде възможност на почитателите на интригуващите сюжети да се насладят на редуване на комични ситуации с криминална завръзка и неочаквани заговори и да проследят емоционалния сюжет на мюзикъла.

  Солисти ще разкажат чрез средствата на изкуството вълнуваща история с драматични обрати и щастлив край.

  Билети се продават в Билетен център пред Община Пловдив, за справки: 0887 42 42 40

 

Powered by CouchCMS