Много шум за нищо

09.02.2020 г. (неделя) от 19:00 часа

Дом на Културата "Борис Христов"

Телефон за информация: 0888673600

Автор: Уилям Шекспир

Постановка: Красимир Спасов

Сцениграфия и костюми:Радина Близнакова

Музика: Стефан Вълдобрев

Пластика: Татяна Соколва

Участват: Иван Радоев, Асен Кобиларов, Гергана Данданова, Анастасия Ингилизова, Евелин Костов, Веселин Ранков, Милен Миланов, Ненчо Илиев, Георги Къркеланов, Александър Дойнов, Мимоза Базова, Мирослав Пашов, Стойко Пеев, Георги Новаков, Калин Иванов, Йордан Алексиев, Йордан Ръсин

  "Любовта тук е и като предложение да се случи, и като възможност да се постигне. А основанията това да стане са наглед повече от благоприятни: млади хора, обладани от любовно чувство, съответните любовно-еротични игри, за да бъде то- чувството, активирано, затвърдено, възнаградено с взаимност и накрая успокоено в щастлив брачен съюз".

  Но, както винаги при Шекспир, цялото това романтично описание се оказва една голяма привидност. Всъщност "Много шум за нищо" е текст за невъзможността любовта да се случи, да се постигне, да се разкаже.

  "Много шум за нищо" не е афоризъм, който с дяволита усмивка разрешава дребни любовни недоразумения, а метафора на безплодните усилия на човешкото същество да намери себе си в един враждебен и хаотичен свят".

Красимир Спасов

Вече 400 години "Много шум за нищо" покорява и заразява с дръзкото младежко привличане, с любовно опиянение, без да спестява болката и сливането, когато това опиянение свали лъжливата си лекомислена маска. Комедията се издига до философското познание за човешката природа и за любовта и не престава да вълнува зрителите.

  Песента към спектакъла "Рай" е емблематична за Стефан Вълдобрев и за неговите изяви като певец и композитор. 

Звездите Иван РАДОЕВ, Стефания КОЛЕВА, Камен ДОНЕВ, Георги КЪРКЕЛАНОВ, Кристина ЯНЕВА, Анастасия ИНГИЛИЗОВА и Иван ЛАСКИН изгряха в тази пиеса.

Примиерата на пиесата в Театър "Българска армия" е била на 18.12.1997г..

 

Powered by CouchCMS