ОПЕРА БУТИК - VOICES UNHEARD

09.11.2019г. (събота) от 19:00 часа

ДОМ НА КУЛТУРАТА "БОРИС ХРИСТОВ"

Холандски проект - ОПЕРА БУТИК: НЕЧУТИ ГЛАСОВЕ/ VOICES UNHEARD

Проектът се осъществява с подкрепата на Кралство Нидерландия в България

Композитори:

Пол ван Брюхе и Петър Дундаков

Солисти:

Marieke Koster - mezzosoprano, The Netherlands

Вера Гиргинова - сопран

Анет Артинян - виолончело

Божана Юрганджиева - перкусии

Кирил Пенчев - кларинет

Маргарита Илиева - пиано

  Каним Ви на СВЕТОВНАТА ПРЕМИЕРА на 'Portrait of Unknown"/ "Портрет на Непознатото" на Петър Дундаков и "A Voice, Unheard"/ "Глас, Нечут" на Пол ван Брюхе - композиции, създадени специално за концерта в Държавна Опера Пловдив!

  "Voices Unheard"/ "Гласове Нечути" е концерт със съвременна класическа музика. Концепцията му е изградена върху идеята за сливане на хоризонтите чрез комуникация и свързването на различни гласове в буквален и музикален смисъл.

  Двама добре познати композитори от две различни страни и културни наследства (Петър Дундаков - България Vera Girginova), талантливата пианистка Маргарита Илиева и изключителните музиканти на Държавна Опера Пловдив.

  Божана Юрганджиева (Bozhana Yurgandzhieva), Кирил Пенчев (Hristo Botev), Anet Artinian ще преплетат своите артистични "гласове" и ще звучат заедно в един уникален концерт.

  Двамата композитори - Дундаков и Брюхе - споделят желанието си чрез своето изкуство не просто да изразят определена музикална естетика, а да общуват чрез музиката си. Смятайки комуникацията (или нейната липса) за един от най-важните аспекти на съвременното общество, те представят своя коментар върху него в своите творби. За този проект Дундаков и Брюхе се колаборират не само на музикално, но и на философско ниво, създавайки екзистенциални и културни мостове в търсенето на нови пътища за своето изкуство.

Концерта се осъществява с подкрепата на Посолството на Кралство Нидерландия в България.

Билети в Билетен център пред Община Пловдив, в мрежата на EVENTIM и онлайн на eventim.bg

Повече информация: https://www.facebook.com/stateoperaplovdiv/

 

 

Powered by CouchCMS