СТЕЙСИ КЕНТ

28.12.2019г. (събота) от 20:00 часа

ДОМ НА КУЛТУРАТА "БОРИС ХРИСТОВ"

Стейси Кент -  Джаз Симфония

С оркестър на ОПЕРА ПЛОВДИВ

Със съдействието на PLOVDIV JAZZ FEST

Стейси Кент е сред най-големите имена в джаза днес. Малко преди края на годината, по покана на Държавна опера Пловдив и със съдействието на Plovdiv Jazz Fest, световноизвестната певица ще гостува за първи път в България. Заедно с оркестъра на Опера Пловдив и музикантите, които я придружават в световното й турне, Стейси Кент ще изпълни специална програма, която включва и песни от последния и албум "I Know I Dream": Orchestral Sessions (2017г.) в него тя работи за първи път със симфоничен оркестър.

  Наред с новите композиции, албумът включва още джаз, стандартни боса нова и шансони. Той е продължение на дългогодишното сътрудничество между Стейси Кент, нейния съпруг - британският саксофонист, продуцент, композитор и аранжор Джим Томлинсън и носителя на Нобелова награда за литература за 2017г. - Казуо Ишугуро. Именно работата й с прочутия писател променя посоката на нейната кариера. Още през 2002г. той нарича Стейси Кент "естествен минималист", който печели легион от фенове със своя подход "по-малкото е повече".

  Преди близо 15 години Стейси Кент и Джим Томлинсън решават да опитат нещо извън репертоара на Great American Songbook и предлагат на Казуо Ишигуро да работят заедно. Така се стига до първия им съвместен проект -Breakfast on the Morning Tram (2007г.), който е номиниран за "Грами" и имаплатинен статус по продажби. През последните години творческото трио работи активно заедно -Томлинсън пише музиката, а Ишигуто текстовете на песните на Стейси Кент.

  Певицата е част от музикалната сцена над 20 години и има повече от 2 милиона продадени албума. Концертирала е в над 50 държави. Тя печели множество награди включително Джаз вокалист на годината през 2001 от Джаз награди на BBC. През 2009г. получава висшето френско държавно отличие за "значителни заслуги към обогатяването на френското културно наследство" - Ордена за изкуство и литература.

 

Билети на касата на Дом на Културата "Борис Христов" и в мрежата на Eventim.bg

Powered by CouchCMS