14.09.2019г. 20.15 часа, "Черното пиле"

Спектакълът ще се играе на 14 септември от 20.15 часа, в Голяма зрителна зала на Дом на културата "Борис Христов".

Моноспектакълът "Черното пиле" на неповторимият Мариус Куркински отново гостува в Пловдив. Отново на път през вратите на сцената и отново като незабравимо завръщане към Николай Хайтов.

 Моноспектакълът "Черното пиле" е съставен от три разказа на големия писател на: "Мерак", "Пазачът на овесената нива" и "Черното пиле".

 Какъв нюанс от човешката природа обединява трите разказа в един спектакъл, ще разберат онези, които отидат на 14 септември 2019 г. от 20:15 ч. в Дом на културата "Борис Христов".

"Николай Хайтов е автор, който познава и описва душата на българина, но несъмнено е общочовешки писател. Сякаш самият човек поглежда към нас. Докосват ни човешки души, които никога не се свързват докрай с обществени суетни и отношения. Хора, които живеят трудно, страдат, понякога изпадат в грехове, но винаги търсят разкаяние и никога не пропускат великите мигове на радост и любов. В разказите на Хайтов душата на българина е чиста и неопетнена, там хората не са нагазили в никакви отношения с комерсиалното, в същото време страдат от живота, но не се жалват, а го преборват" , разказва за спектакъла Мариус Куркински, който освен, че играе брилянтно, е направил сценичния вариант на текстовете и режисурата на постановката.

 Сценографията е на Милен Боричев, музиката на Емилян Гацов - Елби. 

Продуцент на моноспектакъла "Черното пиле" от Николай Хайтов е Кирил Кирилов.

Билети за моноспектакълът се продават на билетна каса "МаксАрт" в Дом на културата "Борис Христов", телефон 0894611188

Powered by CouchCMS